Jubileumconcert

Gemengd koor viert onverwacht jubileum met gratis concert

Dat er nog eens een jubileumconcert gegeven zou worden hadden de koorleden nooit gedacht. Het ledenaantal van het gemengde koor uit Westendorp liep lange tijd enorm terug. Maar het tij keerde voor DES, het koor staat nu voor de 75ste verjaardag. En die wordt groter dan ooit.

Voor het 75-jarig bestaan kocht de vereniging zelfs nieuwe banners en een nieuwe outfit, maar ook belangrijker nog; de naam is ook veranderd . Door Eendracht Sterk Westendorp is nu definitief DES Westendorp. De afkorting past beter bij de tand des tijds. Dat van de vijftig leden er nog maar drie uit dat dorp komen doet dat daar niks niets aan af.,,Onze roots liggen daar en we repeteren in Westendorp. Dus de dorpsnaam blijft”, zegt Lucie Wopereis (68).

Vijf jaar geleden zong het gemengde koor ook een jubileumconcert.,,We dachten toen echt dat het de laatste zou zijn. We hadden niet veel leden meer én de leden waren al vrij oud.”Waar veel koren nadien last kregen van corona, vaart DES er juist wel bij. ,,Doordat anderen koren opgeheven werden, gingen mensen op zoekl naar iets nieuws. Toen kwamen ze bij ons terecht”, zegt Wopereis.

Het gemengde koor bestaat inmiddels weer uit vijftig leden. Uit Varsseveld, Lichtenvoorde, Dinxperlo, Terborg en Zelhem. Daarvan is het grootste deel vrouw.

Er zingen slechts tien mannen mee. ,,Gelukkig hebben we een aantal vrouwen die een hele goede tenor zingen dus dat scheelt”, zegt Henk Hiddink, 73 jaar oud en 46 jaar lid en zelf ook nog tenor.

Ondanks de groei mogen nieuwe leden zich nog steeds melden. Vooral jonge leden zouden fijn zijn. ,,Onze leden zijn vooral 60-plus, dus jongere aanwas kunnen we wel gebruiken.”

DES wil na het jubileum nog een tijdje door. Niet alleen om het hoogste niveau qua zang te halen, maar ook om de gezelligheid. ,,We zingen heel graag, maar gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Die blijft belangrijk.”

Zondag 15 oktober houdt de zangvereniging een jubileumconcert in de Laurentiuskerk in Varsseveld. Nummers als Take me home, countryroad en Terug naar de kust staan op het repertoire. Dick van Altena zingt ook een uur. De toegang is gratis. DES wil het bezoek graag laagdrempelig houden. ,,We jopen dat mensen na afloop wat in de pot willen doen”, zegt Hiddink.