Ben Groenewold in OIJV

Oude IJsselstreekvizier

Lintjesregen in Oude IJsselstreek

vr 26 apr 2019, 12:01

OIJV26042019

De gedecoreerden en burgemeester Otwin van Dijk. (Foto: Roel Kleinpenning)

 

Oude IJsselstreek – Op vrijdag 26 april reikte burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek in totaal negen Koninklijke onderscheidingen uit. Negen personen ontvingen uit handen van burgemeester Van Dijk de versierselen en de oorkonden behorende bij de benoeming tot Ridder en Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Alle betrokkenen worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd’.

 

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau:

Ben Groenewold uit Varsseveld (76 jaar)

Ben is al 38 jaar bestuurslid van zangvereniging Door Eendracht Sterk in Westendorp, waarvan 13 jaar als zeer gedreven voorzitter.

In februari 2005 trad hij toe tot het bestuur van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB afd. Varsseveld. In mei 2005 heeft hij het vicevoorzitterschap op zich genomen, later werd hij benoemd tot voorzitter. Deze functie heeft hij vervuld tot december 2008. Hij onderhield de contacten met de landelijke vereniging Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB en bezocht de Algemene Vergaderingen en de regiovergaderingen en vertegenwoordigde zo de afdeling. Plaatselijk onderhield hij ook de contacten met de ander geloofsgemeenschappen. Onder zijn bezielende leiding vonden ingrijpende veranderingen plaats. Zijn inzet en gedrevenheid hebben bijgedragen aan de huidige positie van de Vrijzinnigen Varsseveld e.o.

Gedurende vele jaren zet Ben zich in op het gebied van de belangenbehartiging van senioren. Als voorzitter van de ANBO (sinds 2011) en later van de Senioren Bond Oude IJsselstreek (2017) was Ben actief betrokken bij het Seniorenconvent, een overlegplatform waarin de partners door overleg tot een eensluidend standpunt proberen te komen in zich daartoe lenende onderwerpen en zaken.

Sinds 2012 is Ben voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van appartementencomplex de Mauritshove, waarbij hij zich maximaal inzet voor alle bewoners.

In het verre verleden was hij ook voorzitter van de speeltuinvereniging in Diepenheim, vrijwilliger bij en scriba van de Nederlandse Hervormde Gemeente Coevorden en vrijwilliger bij en initiatiefnemer van het Jeugdkoor Westendorp, waar hij onder andere dirigent was. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

Leden in de Orde van Oranje-Nassau:

Jan (69 jaar)en Mieke (67 jaar) Veenink uit Terborg

Frans Duvigneau uit Terborg (73 jaar)

Fred Jansen uit Terborg (58 jaar)

Jozef Oostveen uit Silvolde (72 jaar)

Jan (75 jaar) en Freda (77 jaarDerksen uit Varsseveld

Marga Leenman uit Varsseveld (58 jaar)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *